Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FM

F93i89l11i75p 49M43u10s40i12l

13. 10. 2013 0:27

Petro - moc dobře napsané a vyargumentované.

Díky.

0 0
možnosti

Kde neexistuje poptávka, neexistuje nabídka (alespoň ne dlouho). Poptávka po těchto akcích zjevně existuje. Řekl bych, že to, co šmejdi ve skutečnosti nabízejí, nejsou hrnce, ale právě ono přerušení samoty a stereotypu, případně i následný soucit příbuzných následovaných jejich výčitkami svědomí, protože ti si uvědomí, že kdyby s "dědečkem a babičkou" trávili více času, tak ti by patrně nenechávali své peníze šmejdům... Docela jsem se zamyslel, že by po dlouhé době námět na vlastní blog? Každopádně karma za to, že věci nevidíte černobíle.

0 0
možnosti
JS

J62a16n 92S37i88m29o24n

12. 10. 2013 18:49

Základem je, že je na ty akce nikdo jezdit nenutí. A už vůbec ne opakovaně. Dnes je to ještě k tomu natolik profláklé téma, viz slizký plátek Blesk, že o tom všichni vědí. Přesto se pořád na předváděčky jezdí. Kdo chce kam, po.......

0 0
možnosti
JS

Pro přečtení článku a všech mouder pod ním navrhuji, aby u každého příspěvku, byl uveden věk autora. A bude jasno.

0 0
možnosti
JS

J63a16n 51S51i29m36o53n

12. 10. 2013 18:51

Taky se mi líbí ten přehled, o tom jaké to bylo za komára, od člověka, co má v občance rok narození po plyšárně ;-D

1 0
možnosti
Foto

Popsala jste to velmi trefně, ale přesto nelze všechno jen házet na to, že staří lidé byli zvyklí z minulého režimu na vodění za ručičku. Věk bohužel udělá své. Moje 77 letá maminka celý život pracovala na místě, kde potřebovala organizační talent a i doma to byla ona, která rozhodovala, jestli se koupí chalupa, kam na dovolenou a pod. I dnes zvládne takové věci, jako naprogramování DVD recordéru, ale jak jde o to někam sama vyrazit, domluvit se se známou třeba na procházce, má problém, a také má tendenci vyčítat, že je pořád sama a my se jí dostatečně nevěnujeme. Už neumí řešit nenadálé situace, najednou je pro ni problém i samostatně komunikovat s doktory, nejradši je, když všechno zařídím a zorganizuju já. Naštěstí šmejdům zatím odolává.

1 0
možnosti
JV

J75a65n 81V49á47ň84a

11. 10. 2013 13:43

S autorkou musím pochopitelně souhlasit, především pak v jednom bodě. Skutečně se celá tato mašinérie podobá "Čekání na Godota". Pakliže se vždycky najde někdo, kdo znovu pojede a nechá ze sebe vylákat tu pomyslnou tisícovku za hrnec, koloběh pokračuje a jeho zastavení je v nedohlednu.

0 0
možnosti
Foto

J69a81n 49M45a95c71k

11. 10. 2013 9:49

Ja nevim, je to trochu tak jako rict ze znasilnena si za to mohla sama, protoze mela kratkou sukni. Ale jinak s clankem souhlasim.

2 1
možnosti

To by přirovnání by sedělo pouze za předpokladu, že by znásilněná opakovaně vyhledávala znásilňujícího a ještě se s ním na schůzce předem domlouvala.:-/

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
TV

za 49 možná tak ta káva ;-)

0 0
možnosti
VJ

Máte pravdu, přesně tak to je. Samota není omluvou, když nepřelezu práh. Například spolek s nejmenovaným ptákem v názvu je pro seniory ideální a poplatky jsou směšně nízké. Jiné výjezdy pořádají radnice.

A další moudro platí pro mladší generaci, že se musíme postarat my sami, protože nikdo jiný to za nás neudělá. Tak to je a místo stěžování v hospodě musíme konat.

0 0
možnosti
DP

Budu vždycky trvat na tom, že důchodci jsou svéprávní lidé, kteří na tyto akce jezdí dobrovolně a nikoli v důsledků vydírání psychického ani fyzického.

Osobně si myslím, že bojovníci proti těm šmejdům mají jen naprosto pochopitelné obavy, že po smrti jejich rodičů či prarodičů nebude co dědit. Nakopal bych je, ty potomky. Ty seniory totiž nikdo nevydírá psychicky ani fyzicky, aby na ty předváděcí akce jezdili. Oni tam jezdí dobrovolně a opakovaně, přestože se jim tam podle našeho úhlu pohledu děje příkoří. Oni to tak ale evidentně nevnímají. Jinak by přece tyhle akce už dávno zašly na úbytě, ne?

Měli bychom staré lidi respektovat i s jejich vrtochy a stářím. Neměli bychom jim brát tuhle zábavu, přestože ji my mladší považujeme za týrání. Neměli bychom jim zakazovat volně nakládat se svými vlastními penězy.

1 2
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3365x
Jsem Petra, prostě Petra:-) Jak nacpat člověka do pár řádek? Jak postihnout všechny jeho emoce, myšlenky, touhy, životní a sociální role, zájmy, etapy vývoje? Hra na škatulky mě nebaví. Jsem sama sebou. Nebo se o to alespoň snažím:-) Třeba prostřednictvím knížky "Láska není řízek". 

http://na-ceste-duse.webnode.cz/

https://www.facebook.com/nacesteduse/

http://anglictina-preklady.webnode.cz/

https://www.facebook.com/anglictinafrydekmistek/

 

 

Seznam rubrik